dissabte, 8 de maig del 2010

Inici del Campionat de Rugby Lliga


Després de la finalització del Campionat de Rugby a 15, se'ns va proposar de bon principi la oportunitat de muntar un equip de Bandolers per jugar el Campionat de Catalunya de Rugby a 13, també dit Rugby Lliga.


Per evitar que als partits fossin menys jugadors dels previstos i vista la poca experiencia que comptavem amb el joc de Rugby a 13, ens hem ajuntat amb el GEiEG i d'altres jugadors d'altres equips i que entrenat per en Nilin compten amb 1 any d'experiencia i amb el fet de quedar quarts en la competició de l'any passat, que va ser guanyada per l'equip del BUC. Com a possible fita el GEiEG intentara millor la posició de l'any anterior (quart), tot i la dificultat de conjuntar a tants jugadors d'altres equips i de diferents categories.


El Campionat de Rugby Lliga 2010 (el tercer any que es fa) tot i que hi ha 2 equips menys que l'any passat, compta amb la recuperació de la inscripció del Barça, que pot imposa major categoria a la competició.


El joc del Rugby XIII (o Rugby Lliga) té enormes diferencies amb el Rugby XV que no només es basen en el nombre de jugadors sino amb tota la jugabilitat ja que és més ràpid perquè hi ha més espais per poder trencar la línia del rival i fer assaig. També hi ha menys interrupcions i menys estona de muntatge de la melee; es veu més sovint que facin un xut endavant "a l'espai" perquè un company l'agafi i pugui assajar.
La organització del campionat feta per l'Associació Catalana de Rugby Lliga, busca la consolidació d'aquest esport a Catalunya i com a membre de la RLEF (Rugbly League European Federation) des del mes d’agost del 2008 busca disputar la primera competició internacional oficial com a sel·lecció catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada