dimecres, 14 d’octubre del 2009

El Bandolers Rugby Farners-GEiEG “B” debuta amb victòria (0-16)

El Bandolers va aconseguir sumar la seva primera victòria en competició oficial en un igualat partit contra el Calella RC on van confirmar la progressió que han estat demostrant durant tota la pre-temporada.

A diferència dels anterior amistosos, els Bandolers van començar el partit molt concentrats i sense permetre el Calella desenvolupar el seu pla de joc, tot i que durant la primera part no van aconseguir atacar amb perill ja que es construïen molt poques fases de davantera i s’obria de seguida a la línia de tres quarts facilitant així la defensa de l’equip del Maresme.

En la vessant defensiva és on es va jugar millor en aquesta primera part, ja que tot i que la davantera del Calella tenia molt més pes no van aconseguir gairebé mai guanyar la línia de l’avantatge. Els Bandolers van demostrar una gran millora respecte els darrers amistosos en les fases de conquesta, ja que es van mostrar molt segurs en les melés amb introducció pròpia i en les touches. Després d’una primera part molt igualada i amb molt de joc al mig camp es va arribar al descans amb 0 a 0 al marcador.

A la segona part l’escenari va canviar completament, ja que els Bandolers van sortir amb molta empenta i gràcies a anar construint fases de joc, sobretot de davantera, de seguida van entrar a jugar dins la línia de 22 del Calella posant molta pressió sobre l’equip visitant. Tot i aquest domini, diferents errors a la mà van evitar que els Bandolers aconseguissin la seva primera marca, però al cap de cinc minuts un cop de càstig prop de la línia de 40 va ser executada perfectament per Gerard, cosa que posava els Bandolers per davant al marcador (3-0).

La reacció del Calella no es va fer esperar i van començar a jugar dins la 22 de l’equip selvatà, però aquest es va defensar aferrissadament i no va permetre que els visitants anotessin; la jugada clau en aquest període va ser una melée a cinc metres de marca amb introducció del Calella que els Bandolers van aconseguir defensar i que va servir per desempallegar-se una mica de la pressió de l’equip maresmenc.

A partir d’aquest moment els Bandolers van anar imposant la seva condició física i després que els davanters encadenessin diferents fases es va obrir la pilota a la línia perquè en “Metal” aconseguís la primera marca de la història dels Bandolers en competició oficial (8-0).

D’aquí al final del partit la tònica va ser la mateixa, el Calella mai va perdre la cara al partit i ho va seguir intentant, però els Bandolers es van mantenir ferms en defensa i gràcies a la seva millor condició física van aconseguir un altre cop de càstig de Gerard que deixava el marcador en 11 a 0 i sentenciava definitivament el partit i ja a les acaballes de l’encontre un altre assaig de “Metal” gràcies a una brillant jugada del mig d’obertura Gerard posava el marcador en el 16 a 0 definitiu.

En resum, un inici prometedor i que insuflarà molta moral al Bandolers Rugby Farners de cares al proper partit, el diumenge 18 d’octubre a les 12:00 al camp del GEiEG de Palau contra l’UE Santboiana “C”, l’equip amb més història de l’Estat i de Catalunya i que permetrà veure joves promeses i il•lustres veterans enfrontar-se amb un equip jove i amb ganes de seguir millorant i consolidant-se dins del rugby català.

Per últim, dir que el dissabte 24, coincidint amb les Fires de Sant Narcís, els Bandolers tornaran a jugar a Girona en la tercera jornada de lliga, contra el Garrotxa, així com el primer equip del GEiEG, els juvenils i els cadets. Esperem que els aficionats al rugby s’acostin a Palau per gaudir d’aquesta jornada on es podran veure 4 partits seguits. Properament informarem dels horaris.